EMMA Safety Footwear is erin geslaagd de eerste circulaire veiligheidsschoenen ter wereld te ontwikkelen. Deze werkschoenen zijn volledig te recyclen zijn en alle grondstoffen 100% worden hergebruikt. Bijvoorbeeld in meubels, bouwmaterialen én nieuwe veiligheidsschoenen.

EMMA Amazone veiligheidsschoenen
Van de EMMA Amazone veiligheidsschoenen gaat niets verloren. Bovendien is de Amazone zélf ook al deels gemaakt uit gerecycled materiaal, 70% van de inlegzool is namelijk geproduceerd uit PU schuimvullingen van oude (auto)stoelen en meubels. Ook de veters zijn gemaakt van gebruikte PET-flessen, die opnieuw gerecycled worden na gebruik.

Voordelen van de EMMA Amazone veiligheidsschoenen zijn:

Conform de uitgangspunten van The Positive Footprint
Achterzijde van slijtvast TPU
Stiknaden in de groef
Voering met extreem hoge slijtweerstand
Bredere veterconstructie voor beter draagcomfort
Inlegzool van 70% gerecycled schuim
Veters van gerecyclede PET-flessen

Nieuwe circulaire veiligheidsschoenen lijn van EMMA
Naast de Amazone veiligheidsschoenen heeft EMMA nog vijf volledig circulaire veiligheidsschoenen, allemaal in de categorie S3. Hierbinnen heeft uw klant de keuze uit verschillende uitvoeringen.
EMMA Zion
EMMA Alaska
EMMA Andes
EMMA Bryce
EMMA Himalaya

Elk paar EMMA werkschoenen is voorzien van een unieke QR-code. Dat geeft de mogelijkheid om elk paar schoenen te koppelen aan de gebruiker en dat maakt de weg vrij voor nieuwe services en informatievoorziening. Als de gebruiker de QR-code scant met de speciale EMMA app verschijnt er een materiaalpaspoort met een overzicht van alle materialen die in de schoen zijn gebruikt. Al deze materialen zijn gekozen om hun lange levensduur, veiligheid en het milieu. Voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald. Download nu de EMMA Safety Footwear App in de App Store of de Google Play Store!

Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_EMMA_App_store.png  Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_EMMA_Google_Play_store.png